Onveilige dijken voldoen in 2020 weer aan de norm

PROVINCIE UTRECHT - De onveilige dijken in het westen van de provincie Utrecht zijn voor 2020 verbeterd. Dat zegt het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.
Uit een onderzoek van het Hoogheemraadschap blijkt dat veertien procent van de ruim 300 kilometer aan dijken niet voldoet aan de normen. Sommige dijken zijn te laag en bij andere is de grond van de dijk niet goed genoeg. Het probleem speelt onder meer in Montfoort en in Woerden.
Volgens het hoogheemraadschap is er geen enkel gevaar voor een dijkdoorbraak, zoals in Wilnis in 2003. Toen moesten 1500 mensen worden geëvacueerd. Nu zijn de dijken onderworpen aan een test die zeer ernstige weersomstandigheden moet nabootsen.
Wel worden deze dijken nu beter in de gaten gehouden en waar nodig beveiligd. In geval van ernstige droogte zal er bijvoorbeeld worden gesproeid om te voorkomen dat er grote scheuren in de dijk ontstaan.
Voor alle onveilige dijken is nu een plan opgesteld zodat ze de komende acht jaar worden aangepakt en weer gaan voldoen aan de strenge eisen.

Wonen achter een te lage dijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.