Man die Ted Geurtsen doodstak vrijuit

NIEUWEGEIN - De man die de Nieuwegeinse Ted Geurtsen doodstak, gaat vrijuit. De rechtbank denkt dat dader Moussa M. in paniek was en instinctief naar het mes greep en vindt een straf dus niet op zijn plaats.
Geurtsen werd in 2010 doodgestoken tijdens een ruzie in de flat van de dader aan de Sonatelaan. Moussa M. werkte voor het koeriersbedrijf van de vader en zou nog 80 euro tegoed hebben. Om dat geld te krijgen, hield M. post achter.
Het slachtoffer, de vader en een vriend pikten dat niet en gingen bij Moussa M. langs. Daar ontstond een discussie. Nadat de Irakees een paar klappen kreeg, pakte hij een mes en stak hij vader Geurtsen en zijn zoon neer. Die laatste overleed aan zijn verwondingen.
De rechtbank vindt het aannemelijk dat de dader zich bedreigd voelde en dat traumatische ervaringen uit het verleden meespeelden. Daarom is sprake van noodweerexces en gaat de man vrijuit.
Het Openbaar Ministerie eiste zeven jaar celstraf tegen M. voor doodslag. Of het OM in Hoger Beroep gaat, is nog niet bekend.

Persrechter over de vrijspraak in deze zaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.