Queens eist schadevergoeding van Amersfoort

AMERSFOORT - De eigenaren van restaurant en hotel Queens stappen opnieuw naar de rechter. Na vijf jaar strijd tegen de pislift, eisen de twee schadevergoeding van de gemeente Amersfoort. De zitting dient woensdag.
De eigenaren zeggen jarenlang getreiterd te zijn door de gemeente, die een urilift voor op hun terras aan de Groenmarkt had geplaatst. Ze zeggen dat ze niet waren ingelicht toen ze de vergunningen aanvroegen en door het gesoebat met de urinelift hebben de eigenaren ruim vijf jaar in onzekerheid gezeten.
"Ambtenaren hebben doelbewust onze bedrijfsvoering belemmerd en zodoende de start van ons bedrijf doelbewust erg moeilijk gemaakt. Het hotel heeft pas twee jaar na oplevering gasten kunnen ontvangen, met uitzicht en geluidsoverlast van de urilift", schrijven ze in een open brief.
Deze maand ontvingen de twee een excuusbrief van de gemeente. Amersfoort erkent daarin dat vergunningen te laat zijn verstrekt. Wat normaal maximaal acht weken duurt, heeft bijna twee jaar geduurd, zeggen de eigenaren van Queens. Ze schrijven dat ze extra geld hebben moeten lenen en dat ze de afgelopen jaren door het gedrag van de gemeente en buren in een hel hebben geleefd.
In januari 2012 werd de Urilift onder druk van de gemeenteraad verhuisd van de Groenmarkt naar de Windsteeg.

Queens eist schadevergoeding van Amersfoort
Queens eist schadevergoeding van Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.