Opnieuw zwaar noodweer verwacht

PROVINCIE UTRECHT - De meteorologen van Meteo Consult waarschuwen dat het donderdag opnieuw noodweer kan worden in Nederland. Ze zeggen dat er opnieuw rekening gehouden moet worden met veel regen, overlast door blikseminslagen en hevige windstoten.
Het noodweer van aanstaande donderdag kon nog wel eens heviger uitpakken dan dat van maandagochtend, zeggen de weerdeskundigen. Dat komt doordat het slechte weer vermoedelijk pas in de middag het land bereikt.
In de ochtend kan het daardoor nog snel opwarmen naar ongeveer 25 graden in het oosten van Nederland, waardoor de buien flink uitgroeien.
Volgens een woordvoerder van Meteo Consult zal het zwaartepunt van het slechte weer liggen in het zuidoosten en oosten van het land, omdat het daar het warmst is. De rest van het land zal echter ook last hebben van het weer.
Maandagochtend trok er ook al een actief neerslaggebied over Nederland. Lokaal kwam het tot wateroverlast, blikseminslagen zorgden voor branden en ontregelden urenlang het treinverkeer rond station Utrecht Centraal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.