Burgemeester van Woerden vertrekt

WOERDEN - Burgemeester Hans Schmidt van Woerden stopt er mee. De burgervader wil dichter bij zijn vrouw en zoontje zijn die in Maastricht wonen.
Het vertrek van Schmidt zat er al een tijdje aan te komen. Vorig jaar gaf hij aan dat hij zijn nieuwe ambtstermijn niet zou volmaken. Zijn vrouw werd in 2011 hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en vertrok met hun zoontje naar Limburg. Schmidt was bereid tijdelijk gescheiden te leven van zijn gezin, maar niet voor de volle termijn van zes jaar. Bovendien lekte eerder uit dat hij had gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Maastricht. Die functie ging echter naar Onno Hoes.
Woerden werd onder Schmidt wat Bourgondischer. De stad kreeg meer terrassen. En de wekelijkse Streekmarkt met fruit van de teler om de hoek en kaas van de lokale kaasboer kwam tot bloei. Hij schopte het zelfs tot het humorblokje in De Wereld Draait Door, toen hij afgelopen winter hard ten val kwam tijdens de opening van de ijsbaan op het Kerkplein. Ook werden Woerden en Oudewater onder zijn bewind samengevoegd.
Soms stond Schmidt voor lastige kwesties. Zo deed een gelovige kaasboer vorig jaar dreigende uitspraken tijdens een hoorzitting over de koopzondagen. Hij zei dat hij God als enige overheid ziet en de zondagsrust te vuur en te zwaard zou verdedigen. De burgemeester had een ernstig gesprek met de man en stuurde de reeks uitspraken door naar politie en justitie.
Schmidt werd eind 2005 geïnstalleerd als burgemeester van Woerden. Daavoor was hij vier jaar lang burgemeester van de gemeente Eijsden.

Burgemeester van Woerden vertrekt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.