Loes Ypma nummer 28 op kieslijst PvdA

WOERDEN - De Woerdense wethouder Loes Ypma staat de komende verkiezingen op plek 28 van de kieslijst van de PvdA. In een eerste reactie laat ze weten ontzettend blij en vereerd te zijn met de hoge notering.
Op dit moment is Ypma wethouder in Woerden. Ze begon haar politieke carrière bij de Jonge Socialisten. Op jonge leeftijd werd ze raadslid in Woerden voor Progressief Woerden, een samenwerkingsverband tussen de lokale afdelingen van de PvdA en GroenLinks.
Ypma stond bij de vorige verkiezingen ook al kandidaat voor de PvdA, toen op plek 56. Of ze het in september echt tot Tweede Kamerlid schopt is nog even afwachten. De socialisten hebben op dit moment 30 zetels, maar staan in de peiling op een aantal van 20.
Mocht Ypma de Tweede Kamer halen, dan wil ze zich graag bezighouden met het sociale domein. Iets dat ze op dit moment ook doet als wethouder. Als ze niet wordt verkozen, blijft ze gewoon lid van het college in Woerden.
In opdracht van partijvoorzitter Hans Spekman moeten alle kandidaten in juli op vakantie zodat ze in augustus campagne kunnen voeren. Ypma zal haar campagne, waarbij ze vooral veel langs de deuren wil gaan, combineren met haar wethouderschap.
De PvdA maakt donderdagmiddag de volledige kieslijst bekend. Dan wordt ook duidelijk of er meer regiogenoten op staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.