Fietsers beklimmen berg voor WKZ

UTRECHT - Veertig Nederlanders proberen zaterdag per fiets zo vaak mogelijk de ruim 1600 meter hoge Col de la Colombière in Frankrijk te bedwingen. Ze doen dat voor een Utrechts goed doel: het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Donderdag vertrokken de eerste deelnemers al richting Frankrijk, om daar de laatste voorbereidingen te treffen. Zaterdag hebben de amateurfietsers van zonsopgang tot zonsondergang om de 16 kilometer lange klim zo vaak mogeljik af te leggen. Veel van de deelnemers hebben een speciale band met het goede doel, omdat ze zelf bij het WKZ werken.
Tot nu is ruim 70.000 euro aan sponsorgeld toegezegd. Het ziekenhuis wil het geld gebruiken om het kindertheater en de ouderslaapkamers te vernieuwen. De vader en moeder van een opgenomen patiëntje kunnen hier dag en nacht verblijven zodat ze dicht mogeljik bij hun kind zijn.
De huidige ouderslaapkamers zijn verouderd en ongezellig. Na de opknapbeurt moeten de kamers veel comfortabeler zijn, zodat ouders zich er beter op hun gemak voelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.