MBO Raad bezorgd over opsplitsen Amarantis

AMERSFOORT - De MBO Raad is zeer bezorgd over het opsplitsen van onderwijskolos Amarantis, dat onder meer scholen heeft in Utrecht en Amersfoort. De onzekerheden over de manier waarop de mbo-instelling wordt ingericht, zijn groter dan de zekerheden. Dat schrijft de raad in een brief aan minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs).
Amarantis, met ruim 30.000 leerlingen in het middelbaar en beroepsonderwijs, kwam eind 2011 in acute financiële problemen. Een
interim-voorzitter stelde orde op zaken en besloot de instelling op te knippen in vijf delen. Ook moesten 250 medewerkers vertrekken om de banken weer voldoende vertrouwen te geven.
De raad is vooral bezorgd over de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs op de scholen in Amsterdam en Utrecht. ,,Aankomende studenten kan geen zeker perspectief worden geboden'', staat in de brief. De raad denkt dat Amarantis te optimistisch is over de aantallen studenten in de toekomst. Daarnaast ligt er nog geen plan om te gaan investeren in het onderwijs.
De MBO Raad roept de minister dan ook op om geen onomkeerbare beslissingen te nemen totdat er meer zekerheid is. Eerder stemde de koepelorganisatie in met financiële steun van 3 miljoen euro aan Amarantis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.