Meest gezochte bankovervaller gepakt

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Overvalverdachte Karim el M. is in Amsterdam opgepakt. Dat heeft de politie aan RTV Utrecht laten weten. De 25-jarige man stond op de nationale opsporingslijst voor een gewapende overval op de Rabobank in Driebergen vorig jaar mei. De politie onderzoekt ook of hij bij meer overvallen betrokken is.
De politie heeft regelmatig tips binnengekregen over de verblijfplaats van de man. Desondanks wist de verdachte ruim een jaar uit handen van de politie te blijven. Op maandagavond werd hij gezien in Amsterdam en daarop heeft een politieteam hem onopvallend gevolgd. Uiteindelijk kon het arrestatieteam hem veilig aanhouden in Amsterdam West. Hij zal worden overgedragen aan de Utrechtse politie.
Vorige maand werd zijn vermoedelijke handlanger, de 23-jarige Amsterdammer Yassine A., tot negen jaar cel veroordeeld door de rechtbank in Utrecht.
De twee zouden op 24 mei vorig jaar de Rabobank aan de Bosstraat hebben overvallen. Eén van de mannen bedreigde binnen een geldloper met een vuurwapen. De ander wachtte buiten op een scooter. Toen ze weg wilden rijden, werden ze klemgereden door een politieman in burger en door een geldwagen.
Ze probeerden een auto te kapen en schoten daarbij gericht op de agent. Die kon net op tijd wegduiken. De kogel ging door zijn voorruit en belandde uiteindelijk in een woning, waar de kogel een vrouw op een haar na miste.
De overvallers zijn vervolgens te voet gevlucht en wisten ondanks de inzet van een helikopter uit handen van de politie te blijven. De twee zijn later geïdentificeerd, maar toen de politie ze wilde aanhouden in hun woning, bleken ze gevlogen.
Yassine A. kon snel worden aangehouden, maar El M. wist lange tijd uit handen van de politie te blijven. Twee weken geleden werd hij nog op een internationale opsporingslijst van Interpol geplaatst.
De politie onderzoekt of Karim el M. bij meer overvallen betrokken is. Mogelijk is hij ook te linken aan de grote overval op Brinks in Amsterdam, eind juni vorig jaar. Daarbij werd 12 miljoen euro buitgemaakt.
De Brinks overvallers strooiden dezelfde kraaienpootjes op de weg om de politie op afstand te houden als de overvallers in Driebergen.

Beelden van de aanhouding van Karim el M.
Reportage over aanhouding Karim el M.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.