Amersfoort stelt plan daklozenopvang uit

AMERSFOORT - Amersfoort ziet voorlopig af van een besluit over de opvang van daklozen en verslaafden in het Oliemolenkwartier. Wethouder Gert Boeve maakte vrijdagmiddag bekend dat de gemeente de komende maanden eerst alle mogelijkheden voor de huidige locatie aan de Kleine Haag opnieuw wil bestuderen.
Naar verwachting komt de gemeente na de zomer met een nieuw plan. Amersfoort wil onderzoeken of verslaafden en daklozen ook in de huidige verslaafdenopvang aan de Kleine Haag kunnen worden samengebracht.
Samenvoeging van de opvangvoorzieningen voor beide probleemgroepen moet Amersfoort een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Eerder bekeek het college vijf locaties waar daklozen en verslaafden samen kunnen worden opgevangen. Toen kwam het Oliemolenkwartier als beste uit de bus. De Kleine Haag bleek niet geschikt. Wethouder Boeve heeft echter altijd aangegeven dat hij voor het ingewikkelde dossier alle tijd wil nemen en zonodig eerder genomen besluiten opnieuw tegen het licht wil houden.
De middenstand in het Oliemolenkwartier was niet te spreken over de plannen. Het gebied is aangewezen als toekomstig creatief hart van de stad en dat is volgens de ondernemers niet te combineren met de opvang van daklozen en verslaafden. Met name de omgeving van de haven kampt al enige tijd met overlast van drugsdealers en hun klanten.
Het opvangvoorstel zou dinsdag in de gemeenteraad worden besproken, maar het college heeft gevraagd om het onderwerp van de agenda te halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.