Bilthoven krijgt eigen science park

BILTHOVEN - Het Antonie van Leeuwenhoek terrein in Bilthoven wordt een afdeling van het Utrecht Science Park (USP). Dat hebben de gemeente De Bilt, het Rijk, de provincie en het USP zelf maandag bekend gemaakt.
Het ALT-terrein krijgt ook een nieuwe naam: Utrecht Science Park Bilthoven. In een intentieverklaring die maandag werd ondertekend, staat dat alle partijen zich zullen inspannen om het USP Bilthoven verder te ontwikkelen. Op die manier moeten innovatieve bedrijven en hoogwaardige kennisinstituten worden aangetrokken om zich in Bilthoven te vestigen.
Op dit moment staat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op het terrein, maar dat vertrekt in 2018 naar het Utrechtse Science Park. Van het Nederlands Vaccin Instituut werd maandag bekend dat de productiefaciliteiten door het Rijk zijn verkocht aan het Serum Institute of India (SII). Met de overname is een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid. Het bedrijf blijft in die geprivatiseerde vorm op het USP Bilthoven gevestigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.