Werkstraffen voor balkondrama Baarn

BAARN - In de zaak rond het balkondrama, twee jaar geleden in het Baarnse Bomencentrum, heeft de rechtbank maandag werkstraffen uitgedeeld. De eigenaar van het Bomencentrum moet 240 uur werken, de aannemer 100 uur.
Volgens de rechtbank zijn de twee er voor verantwoordelijk dat twee bezoekers zwaargewond raakten. Dat gebeurde op 24 april 2010 toen een balustrade van een balkon afbrak en de twee naar beneden vielen. In totaal vielen er vijf gewonden. Eén slachtoffer liep een dwarslaesie op.
Het balkon was, zo stelde de rechtbank, op een ondeugdelijke manier gebouwd. Er waren geen constructietekeningen of berekeningen. De aannemer werkte in opdracht van de 58-jarige eigenaar van het bomencentrum, die hem vertelde hoe de balustrade eruit moest komen te zien.
Volgens de rechtbank had de eigenaar iemand met kennis van zaken in moeten schakelen, omdat hij zelf geen kennis had van bouwconstructies. Ook nam de rechtbank het hem kwalijk dat hij zich vooral om het uiterlijk van de balustrade bekommerde en niet om de veiligheid. Ook de aannemer had moeten controleren of de constructie die hij bouwde veilig was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.