Fitness en kinderopvang in infocentrum LR

LEIDSCHE RIJN - Het Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Verlengde Vleutenseweg 32 wordt een fitnesscentrum. Ook komt er horeca, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang in het pand. De gemeente heeft het gebouw verkocht aan een investeringsmaatschappij uit De Bilt.
Over het pand is veel te doen geweest. Eerder wilde de gemeente het alleen verkopen aan een religieuze instelling. Na bezwaren van omwonenden en gemeenteraadsleden van de VVD kwam het college van B&W daarop terug.
Veel omwonenden hadden aangegeven dat ze graag een sportvoorziening en kinderopvang in het gebouw willen en zullen dus blij zijn met de verkoop aan de Biltse investeerder Ered B.V.
Het gebouw wordt op 14 september overgedragen en daarna zal de nieuwe eigenaar naar verwachting direct starten met de verbouwing. Vanaf begin 2013 moet er dan gesport kunnen worden.
De gemeente wilde minimaal 1,8 miljoen euro voor het pand hebben en dat is ook betaald, zegt de gemeente.
Het huidige Informatiecentrum Leidsche Rijn blijft tot 1 september voor het publiek geopend. De informatievoorziening voor (toekomstige) inwoners van Leidsche Rijn lijft wel bestaan, maar zal verhuizen naar een nieuwe plek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.