Instellingen

Ex-Statenlid Van Hal Scheffer dood gevonden

PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft in de bossen bij Zeist het stoffelijk overschot gevonden oud-PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer. Dat heeft de politie bevestigd. Van Hal Scheffer werd sinds dinsdagochtend vermist. Het politieonderzoek is nog in volle gang maar het gaat waarschijnlijk om zelfdoding.
De inwoner van Soesterberg stapte vorige maand op als Utrechts Statenlid, omdat zijn vrouw verdacht wordt van miljoenenfraude. Ze zou in haar functie als advocaat gerechtelijke stukken hebben vervalst.
Van Hal Scheffer gold niet als verdachte in de zaak, maar hij zou wel werkzaam zijn geweest op het advocatenkantoor van zijn vrouw. Hij vond daarom dat zijn positie als Statenlid niet meer te handhaven was.

PVV

René Dercksen, fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten is aangeslagen en volkomen verrast door de dood van Jos. "Het is een persoonlijk drama. Ik heb het niet aan zien komen", zegt hij in een verklaring.
"Gisteren bereikte mij het bericht dat hij vermist was. Men liet toen nog de mogelijkheid open dat hij wellicht elders op een onbekend adres verbleef, maar toen hij op een site van vermiste personen kwam te staan, kreeg ik al een naar voorgevoel. Dit is mis."
"Recentelijk is Jos teruggetreden uit de fractie omdat er op dat moment enorm veel in zijn leven speelde. Kort geleden zei ik nog tegen hem dat ik het zo knap vond dat hij ondanks alle tegenslagen nog zo sterk in zijn schoenen leek te staan. Dat blijkt nu dus heel anders te liggen."
"Jos was een gewaardeerde collega. Niet alleen binnen mijn fractie, maar ook in de Staten. Hij was er vanaf het begin bij en ging er vol voor. Hij hield zich bezig met de jaarrekening van de Provincie en had Jeugdzorg in zijn portefeuille. Dat deed hij met volle overgave."
"Er kwamen veel reacties toen hij terugtrad. De Statenleden van andere collega-fracties zagen in hem een gewaardeerd collega. Dat zegt alles over Jos. We liepen de deur niet bij elkaar plat, maar als persoon had ik hem hoog zitten. "
"Het is niet voor te stellen wat hij de laatste weken van zijn leven heeft moeten doorstaan. Alles was ie in één klap kwijt. Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan om dat te kunnen verwerken. Het is intriest wat er nu is gebeurd. Vooral voor zijn familie", aldus Dercksen.

MEDIA

Huisvriend en zakenadviseur Rob van der Hilst zegt dat de druk van de media Van Hal Scheffer zijn leven heeft gekost. Tegen RTV Utrecht zegt Van der Hilst dat vooral De Telegraaf en RTL Boulevard karaktermoord op Van Hal Scheffer hebben gepleegd.
Geert Wilders noemt de dood van Van Hal Scheffer "verschrikkelijk nieuws". De PVV-leider zegt in zijn gedachten bij de nabestaanden te zijn: "Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe".
Vanuit het Provinciehuis komen condoleances voor de nabestaanden. Onder meer de ChristenUnie, CDA en D66 laten via Twitter weten geschokt te zijn door het nieuws. De provincie Utrecht laat in een verklaring weten met droefenis te hebben kennisgenomen van het overlijden van Jos van Hal Scheffer, voormalig lid van Provinciale Staten. "Het provinciebestuur herinnert hem als een bevlogen en deskundig Statenlid."

Ex-Statenlid Van Hal Scheffer dood gevonden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.