Burgemeester Noordergraaf van Soest dient ontslag in

SOEST - Arie Noordergraaf legt zijn functie van burgemeester in Soest neer. De SGP'er heeft de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om hem per 1 september ontslag te verlenen. Dan loopt zijn eerste termijn van zes jaar af. "Een logische stap", zegt de gemeente.
Noordergraaf zou nog voor het zomerreces in politiek Den Haag voor een tweede termijn kunnen worden benoemd. Een meerderheid in de gemeenteraad ziet dat echter niet zitten. Al sinds zijn aantreden zes jaar geleden, klinkt regelmatig kritiek op zijn functioneren. Noordergraaf zou te solistisch opereren en arrogant zijn.
Een actie vanuit de bevolking om Noordergraaf voor Soest te behouden, heeft weinig effect gehad. De burgemeester wacht de beslissing van de minister niet af en stapt nu dus uit eigen beweging op.
Het vertrek van Noordergraaf is voor de vertrouwenscommissie geen verrassing. Volgens de commissie had Noordergraaf nog wel de steun van de commissaris van de Koningin, maar dacht de minister daar anders over.
De vertrouwenscommissie denkt dat de minister tijdens een gesprek Noordergraaf heeft overtuigd om te stoppen. Loco-burgemeester Witte wil daar inhoudelijk niet op reageren. Hij zegt alleen het besluit van Noordergraaf te begrijpen.

Burgemeester Noordergraaf van Soest dient ontslag in

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.