Harde woorden in raadsbijeenkomst Amersfoort

AMERSFOORT - Bij een presentatie over de financiën van woningcorporaties in Amersfoort zijn de gemoederen woensdag hoog opgelopen. Het college had onder meer woningcorporaties Portaal en de Aliantie gevraagd uitleg te komen geven over risico's die de gemeente loopt.
Aanleiding is het financiële debacle bij de Zuid-Hollandse woningcorporatie Vestia. Daar verdween veel gemeenschapsgeld en werden op het laatste moment bouw- en renovatieplannen stopgezet.
De presentaties in Amersfoort duurden langer dan de raadsleden hadden verwacht. Toen ze steeds meer vragen begonnen te stellen greep wethouder Gert Boeve in met het oog op de klok.
Met name de SP verweet de wethouder daarop op hoge toon dat hij zijn verantwoordelijkheid ontloopt en dat er geen openheid wordt gegeven. Volgens de SP is de wethouder van plan nieuwe verplichtingen aan te gaan ten opzichte van de woningcorporaties. Boeve verklaarde tegen een verslaggever van RTV Utrecht dat de SP volgens hem een 'politiek nummertje' van de bijeenkomst wilde maken in de aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen.
De woningcorporaties zullen binnenkort ook schriftelijk aan de raad toelichten waarom zij denken dat het risico voor de gemeente bijzonder klein is.

Portaal en Alliantie aan het woord in Amersfoorts stadhuis
Woningcorporaties informeren raadsleden Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.