Maarssenaren voelen zich misleid door Travel Tours

MAARSSEN - Tientallen ouderen in Maarssen hebben een brief ontvangen waarin staat dat ze dure cadeaus kunnen ophalen. Het blijkt echter een lokkertje om reisjes te verkopen. Mensen die erop in zijn gegaan, voelen zich misleid.
In de brief staat dat er woensdag en donderdag een gratis strijkijzer opgehaald kan worden bij een restaurant in Maarssen, inclusief lunch en een mand met levensmiddelen. In totaal kwamen daar zes mensen opdagen.

REISJES

Wat ontvangers van de brief niet wisten is dat het bedrijf achter de brief, Travel Tours, reisjes probeert te verkopen. De restauranteigenaar die de lunch zou serveren kwam daar deze week achter en heeft de bijeenkomst van Travel Tours meteen afgeblazen. Ook heeft hij aangifte gedaan bij de politie.
Precies dezelfde methode heeft Travel Tours de afgelopen weken gebruikt in Huizen en Castricum en mogelijk op nog meer plekken.
Oplichtingsprogramma's als Kassa en Radar waarschuwen vaker voor dit soort bedrijven die ouderen onder druk zetten om op zo'n bijeenkomst producten te kopen.
Het bedrijf Travel Tours zegt tegen RTV Utrecht dat het inderdaad reizen wil verkopen, maar dat dat op een nette manier gebeurt en dat de wet niet wordt overtreden. De brief gaat volgens Travel Tours alleen naar mensen die al eens een reis bij hun hebben geboekt, maar ontvangers van de brief uit Maarssen zeggen nog nooit van het reisbureau te hebben gehoord.

CONSUMENTENAUTORITEIT

De Consumentenautoriteit, een orgaan van het ministerie van Economische Zaken, voert campagne tegen dit soort praktijken. Vorig jaar nog legde de organisatie een boete van 150.000 euro op aan een bedrijf wegens oneerlijke verkoopmethoden tijdens verkoopdemonstraties.
Het is volgens de Consumentenautoriteit lastig om juridisch aan te tonen dat bedrijven met dit soort praktrijken de wet overtreden. Over Travel Tours zijn vooralsnog géén klachten binnengekomen.
Een klacht indienen kan via www.consuwijzer.nl of via het telefoonnummer 088-0707070

"Dit is gewoon oplichterij"
Reactie van Travel Tours

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.