140 miljoen voor stationsgebied Driebergen-Zeist

PROVINCIE UTRECHT - Met een toezegging van het Rijk voor 140 miljoen euro is de financiering voor het stationsproject Driebergen-Zeist rond. Naar verwachting kan in 2015 de aanpak van het gebied beginnen en is het werk vier jaar later klaar.
De Provincie Utrecht, het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de gemeentes Utrechtse Heuvelrug en Zeist besloten eerder al om 26 miljoen in het project te investeren.
Over het station en de onderdoorgang voor wegverkeer is decennialang gesproken. In de nieuwe plannen krijgt het station vier perrons, ligt er een groot stationsplein voor bussen, komen er taxiplaatsen en kiss- & rideplekken en worden er liften aangelegd. Verder is bij het station een fietsenstalling gepland voor minimaal 2300 fietsen.
Voor het wegverkeer op de N225 wordt een viaduct aangelegd. Vanaf 2016 hoeven auto's niet langer te wachten voor spoorbomen. Parkeren kan in een overdekte parkeerplaats voor 800 auto's.
De gemeente Zeist en Utrechtse Heuvelrug pakken ook het gebied rondom het station aan. Zo ligt er een plan voor meer kantoren aan de Zeister kant van het station.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.