Lagere straf voor doden Sandra Hazeleger

SOESTERBERG - Het gerechtshof in Arnhem heeft Bob H. tot acht jaar celstraf veroordeeld voor de doodslag op zijn partner Sandra Hazeleger. De rechtbank Utrecht legde hem eerder twaalf jaar op wegens moord. Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar celstraf geëist.
H. heeft zijn partner, miljonairsdochter Sandra Hazeleger, met een hondenriem gewurgd. In tegenstelling tot de rechtbank, vindt het hof niet dat H. van tevoren een plan had om Hazeleger om te brengen.
Volgens het hof werd H. in februari 2011 overspoeld door een agressieve gemoedstoestand en ging het vervolgens allemaal te snel voor hem om te bedenken waar hij mee bezig was. Zijn advocaat Willem-Jan Ausma zegt ook dat zijn cliënt in een opwelling heeft gehandeld en is tevreden met de uitspraak.

ONENIGHEID

De vrouw werd in februari vorig jaar dood gevonden in de bossen bij Woudenberg. De verdachte en het slachtoffer hadden al een slechte relatie en kregen op 26 februari 2011 onenigheid over een afgebroken wintersportvakantie. De man pakte daarop een hondenriem en wurgde zijn vrouw, die achter de pc zat.
Omdat hij het idee had dat ze nog ademde, heeft hij buiten nogmaals de riem aangetrokken. Na zijn daad heeft de verdachte er alles aan gedaan om aan de politie te ontkomen. Hij had de vrouw als vermist opgegeven en hielp met zoeken.
Het paar had de zorg voor vier kinderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.