RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Occupy Utrecht vertrekt vanwege geweld

1/3
UTRECHT -

Het tentenkamp van Occupy Utrecht is maandagavond opgebroken. De Occupy-beweging zegt zich niet meer veilig te voelen in de Utrechtse binnenstad.

In de nacht van zondag op maandag zou er een vechtpartij zijn uitgebroken tussen de Occupy-betogers en een doorgedraaide dakloze man. De man zou met een mes op de tenten hebben ingestoken. Dat zeggen de vertrekkende Occupy-ers tegen RTV Utrecht.

Volgens Occupy Utrecht is de politie om hulp gevraagd en duurde het meer dan tweeënhalf uur voordat de politie verscheen. Ze zijn boos en teleurgesteld dat de politie en de gemeente Utrecht hen niet te hulp zijn geschoten. De man is maandagavond overigens wel aangehouden.

De actievoerders willen niet kwijt of ze voorgoed van het plein voor het stadhuis vertrekken of van plan zijn terug te komen. Wel willen de betogers - die aandacht vragen voor economische en sociale ongelijkheid - kwijt dat ze gaan kijken of ze nieuwe acties kunnen voorbereiden. Wat die inhouden willen ze niet zeggen.

Het vertrek van de Utrechtse Occupy-beweging komt een paar uur na het bericht dat burgemeester Wolfsen definitief een einde aan de bezetting van het plein wil maken. Hij maakte maandag bekend dat hij een maas in de wet heeft gevonden, waarmee hij ze weg kan krijgen. De gemeente probeerde dat al eerder, maar de rechter oordeelde toen anders.

Volgens de Occupy-beweging heeft hun vertrek niks met de plannen van de Utrechtse burgemeester te maken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -