Toezicht Zonnehuizen deels verlengd

ZEIST - De huisvesting verkeert nog steeds in slechte staat, de gebouwen zijn verouderd en de bedrijfshulpverlening is nog niet op orde. Daarom verlengt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het verscherpte toezicht op de Zonnehuizen Kind en Jeugd. Dat heeft de inspectie donderdag bekendgemaakt.
De kwaliteit van de zorg voor de kinderen is wel goed, oordeelt de inspectie. Alle locaties van de Zonnehuizen werden in januari onder verscherpt toezicht geplaatst voor een periode van 6 maanden. De locaties voor volwassenenzorg voldoen inmiddels aan de eisen en staan dus niet meer onder verscherpt toezicht.
De Zonnehuizen Kind en Jeugd moeten voor 1 oktober maatregelen nemen om de huisvesting te verbeteren. Het verscherpt toezicht loopt tot 31 december 2012.
Stichting Zonnehuizen verkeert al enige tijd in financiële problemen en werd eind vorig jaar failliet verklaard. Toen in mei vorig jaar de toenmalige raad van toezicht en het bestuur werden weggestuurd door de ondernemingsraad en cliëntenraad, bleek er binnen een jaar een schuld te zijn ontstaan van 18 miljoen euro.
Alle activiteiten zijn inmiddels overgenomen door LSG-Rentray en de Groep Winter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.