RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse politiechef gepikeerd over Ramadan-artikel

UTRECHT - Districtschef Van Renswoude van de politie in de stad Utrecht reageerde vrijdagavond gepikeerd op een artikel in het AD. Daarin werd de extra inzet van politie in de stad direct gelinkt aan het feit dat veel Marokkanen dit jaar niet op vakantie gaan omdat het Ramadan is.

De politie zou zich volgens de krant schrap zetten "om te voorkomen dat moslims die tijdens de Ramadan in Nederland verblijven op boevenpad gaan." Van Renswoude zegt in een schriftelijke reactie dat in die zin "de gehele moslimgemeenschap volstrekt ten onrechte als potentieel crimineel wordt aangeduid."

De extra inzet van politie in Utrecht en Den Haag zou alleen te maken hebben met het feit dat er meer mensen in de stad zijn. Ook zou de periode van Ramadan in de twee voorgaande jaren niet gekenmerkt zijn door extra problemen op straat.

Geert Wilders reageerde vrijdagmiddag op het artikel door te eisen dat de extra kosten van de politie meteen verhaald zouden worden op, zoals hij het noemde, 'het ramadantuig.' Ook wilde hij weten of de criminaliteitscijfers in 2010 en 2011, toen veel Marokkanen wél naar Noord-Afrika trokken, lager waren. Dat is volgens Van Renswoude in Utrecht dus niet zo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht