Celstraf voor te lange vakantie dochter

VINKEVEEN - Een 39-jarige vader uit Mijdrecht heeft van de rechter in Utrecht een onvoorwaardelijke celstraf van een maand gekregen, omdat hij zijn 9-jarige dochter te lang heeft meegenomen op vakantie. De man moet ook 1500 euro schadevergoeding aan de moeder betalen.
De gescheiden man had een vakantie geboekt naar het Spaanse Tenerife en nam zijn dochter mee. Met de moeder had hij afgesproken dat ze op 19 augustus weer terug zou zijn, vlak voor de aanvang van de schoolperiode. De moeder kreeg echter sms'jes van haar dochter dat de vluchten vol zaten.
Toen de man ook enkele dagen later niet kwam opdagen met het kind, schakelde de moeder de politie in. Op 29 augustus werd de vader door de Spaanse politie opgepakt. Het meisje werd daarna op het vliegtuig naar Nederland gezet.
Volgens de rechter waren de vliegtuigen helemaal niet volgeboekt en had de man zijn financiën niet op orde. Van overmacht is geen sprake, en dus moet de vader de cel in. De man kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.