Rechtbank naar IJsselstein voor zaak Tim van Dijk

IJSSELSTEIN - De rechters die zich buigen over de dodelijke steekpartij in IJsselstein tijdens carnaval, gaan naar de plek des onheils. Er komt geen reconstructie, maar de magistraten willen wel zien waar de 26-jarige Tim van Dijk is doodgestoken. Dat bleek vandaag tijdens de pro-formazitting over de zaak.
Tijdens de zitting werd ook bepaald dat de 22-jarige verdachte langer in voorarrest blijft. De man wordt ervan verdacht dat hij op 18 februari Van Dijk met een mes in zijn been en buik heeft gestoken. Het slachtoffer overleed, nadat zijn grote beenslagader was geraakt.
De verdachte ontkent te hebben gestoken tijdens de ruzie in de brandgang tussen woningen aan de Maria van Henegouwenstraat in IJsselstein. Eerder werd ook een 21-jarige man opgepakt, maar hij werd in april wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.
De dood van Tim van Dijk maakte veel los in IJsselstein. Er werd onder meer een stille tocht gelopen en ook nam de gemeenteraad een minuut stilte in acht. De rechters leggen op 21 augustus een bezoek af aan de Maria van Henegouwenstraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.