Hotelzwembad weer open na poepincident

UTRECHT - Het zwembad in Hotel Mitland in Utrecht gaat waarschijnlijk vanmiddag weer open na een vervelend incident met de asbestevacués die te gast zijn. Personeel trof poep aan in het bad en in de sauna. Ook waren er krukjes in het water gegooid. Daarom werd het bad gesloten.
De directeur van Hotel Mitland vertelde aan RTV Utrecht dat er bovendien sprake was van een onveilige situatie omdat er veel zwemmende kinderen in het bad zaten zonder dat er ouders bij waren.
Daarom gaat het hotel nu een toezichthouder regelen hoewel dit normaal niet nodig is. Als er eenmaal iemand is om een oogje in het zeil te houden, kan het zwembad weer open.
De bowlingbaan en de fitnessruimte waren na het incident gewoon beschikbaar, net als een speciaal ingerichte kinderkamer met films en spelletjes.
In Mitland zijn tussen de 30 en 50 kamers bezet door geëvacueerde bewoners. De woningcorporatie denkt donderdag of vrijdag geheel ingerichte wisselwoningen te kunnen aanbieden aan gezinnen die mogelijk langere tijd niet terug naar huis kunnen.
Het hotel vangt sinds zondag bewoners op uit Kanaleneiland na de vondst van asbest in de wijk. Ook het Van der Valkhotel in Houten, het Mercure Hotel in Nieuwegein en hotel De Biltsche Hoek doen dat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.