Soest komt met voorbedrukt verkiezingsbord

SOEST - De gemeente Soest laat de verkiezingsborden voortaan bedrukken, zodat vrijwilligers ze niet meer hoeven te beplakken met campagneposters. Ook in Den Haag Capelle aan den IJssel, Oosterhout en delen van Amsterdam is gekozen voor de nieuwe aanpak.
In Soest en Soesterberg worden de posters op doek gedrukt en in frames in de stad neergezet. "Onze oude aanplakborden waren aan vervanging toe en we vinden dit meer van deze tijd", liet een woordvoerster weten. "We gaan dit dus een keer proberen."
In Den Haag worden complete borden voorbedrukt en in Amsterdam zijn er plekken waar een voorbedrukt bord wordt neergezet, maar waar ook geplakt kan worden. Oosterhout gaat niets zelf meer doen: daarvoor is een bedrijf ingehuurd, die alleen reclame met standaard maten accepteert. Plakken is in de Brabantse gemeente verboden.
Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn gemeenten vrij om het plakken van posters te reguleren. Ze moeten wel voldoende ruimte verstrekken om campagneposters op te kunnen hangen. Daarom kiezen veel steden ervoor om naast de gebruikelijke plakplaatsen in campagnetijd extra borden neer te zetten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.