Tussenstand vlindertelling: iets meer vlinders dan vorig jaar

UTRECHT - Natuurliefhebbers in de provincie Utrecht kunnen ook vandaag nog hun steentje bij dragen aan de landelijke tuinvlindertelling. Volgens een eerste tussenstand zijn er op de eerste dag wat meer vlinders geteld dan in 2011.
De Vlinderstichting meldt dat zaterdagavond een kwart van de ruim duizend deelnemende tuinbezitters een telling had doorgegeven. Gemiddeld werden er in een kwartier tijd elf vlinders per tuin geteld, tegen bijna tien vorig jaar. Dat is een meevaller, want volgens de stichting beleven we dit jaar een slecht vlinderjaar.
Per tuin werden gemiddeld vier soorten geteld. De kleine vos, de dagpauwoog en de atalanta vormen de top-3. De koninginnepage, de grootste vlinder in Nederland, werd negen keer gezien.
Door de kleurrijke insecten in eigen tuin te tellen, kunnen wetenschappers meten hoe het met de natuur in de omgeving gaat. Mensen die mee willen doen, kunnen op www.vlindermee.nl een zoekkaart en telformulier downloaden. Daarna is het de bedoeling om een kwartier lang alle vlinders te tellen en de scores door te geven op dezelfde site.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.