Utrechter wil Google Maps aanvullen

UTRECHT - Google Maps moet veel meer informatie geven over de stad Utrecht dan het nu al doet. Volgens de Utrechter Jurjen de Vries is er veel meer te vertellen over de Domstad en daarom zoekt hij vrijwilligers die de kaartensite van het Amerikaanse bedrijf willen uitbreiden.
De Vries mist bijvoorbeeld fietsroutes, openingstijden van toeristische attracties en gedetailleerde informatie over de parken in de stad. Toerisme Utrecht Marketing is blij met het initiatief van De Vries. "Vindbaarheid op Google is meer dan ooit belangrijk voor de stad", zegt een woordvoerder van de stadsmarketing.
De Vries wil de kaartensite aanvullen met behulp van de zogeheten MapMaker van Google. Tijdens een bijeenkomst op zaterdag 1 september wordt de werking daarvan uitgelegd en gaan vrijwilligers aan de slag met het invoeren van informatie.
De bijeenkomst is de eerste zogeheten mapup voor Google Maps, zegt De Vries. Eerder waren er overigens al wel mapups in Utrecht voor andere kaartensites, zoals OpenStreetMap.
Inschrijven voor de Google Maps-bijeenkomst kan via www.mapuputrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.