Vragen over alcoholverbod in Amersfoort

AMERSFOORT - Gemeenteraadslid Ramón Smits Alvarez (PvdA) wil van het college in Amersfoort weten hoe het zit met het alcoholverbod in de stad. Hij vraagt zich onder meer af waarom het verbod niet op borden vermeld staat.
Volgens het raadslid kregen meerdere jeu de boulers gisteren in Park Randenbroek een boete van 85 euro van enkele stadswachten voor het drinken van een glaasje. De gemeente heeft veel gebieden aangewezen waar het drinken van alcohol verboden is, en waar mensen ook geen open flessen bier, wijn of drank bij zich mogen hebben.
"Niet alleen Park Randenbroek, of de binnenstad, maar ook in veel woonwijken mag je niet drinken op straat", zegt Smits Alvarez. "Bewoners mogen bijvoorbeeld voor hun huis geen wijntje met de buren drinken." Hij wil van het college weten of de bewoners in de gebieden wel goed zijn ingelicht.

PRIORITEITEN

Ook wil de PvdA'er weten wat de prioriteiten zijn van de gemeente en waarom de stadswachten zo streng optreden tegen mensen die geen overlast veroorzaken. "Natuurlijk zijn de jeu de boulers fout als alcohol drinken in het park niet mag, maar bekijk de prioriteiten", zegt hij.
Volgens hem was een waarschuwing meer op zijn plaats geweest, vooral omdat nergens, behalve op de gemeentesite, is aangegeven dat zo'n verbod geldt voor het park.
De gemeente laat weten dat er sinds 1 januari 119 boetes zijn uitgedeeld wegens alcoholgebruik op plekken waar dat niet mag. De stad heeft de verboden ingesteld om overlast te voorkomen.
Pikant is dat Smits Alvarez, tijdens zijn onderzoek naar het alcoholverbod, zelf tegen een boete aanliep van een stadswacht. Hij werd bekeurd omdat hij door een voetgangersgebied zou hebben gefietst. "Wat absoluut niet het geval was, dus die boete ga ik aanvechten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.