Sarah Glatt langer in voorarrest

KOCKENGEN - Sarah Glatt, die verslaafden laat afkicken met behulp van het plantaardige middel ibogaïne, blijft ook komende maand nog achter slot en grendel. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft het voorarrest van de vrouw verlengd.
De vrouw uit Kockengen werd ruim een maand geleden opnieuw aangehouden, omdat ze tegen de voorwaarden in opnieuw mensen bleek te behandelen met de stof, die sufheid en een hartstilstand kan veroorzaken. De behandelaarster was sinds december op vrije voeten in afwachting van een rechtszaak.
Justitie vervolgt de vrouw voor doodslag en een poging daartoe. Glatt behandelde onder meer een Zwitser die vorig jaar op de snelweg A2 onder een truck liep.
De man bleek onder invloed van de stof waarmee Glatt hem had behandeld. Later werd een vrouw met ernstige gezondheidsklachten opgenomen in een ziekenhuis. Ook zij was met ibogaïne behandeld.
Overigens is ibogaïne in Nederland niet verboden, maar geldt dat verbod wel in veel andere landen. Daardoor zouden veel buitenlanders naar ons land komen voor een behandeling, zei justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.