RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar omstreden afkickmiddel

UTRECHT -

De Radboud Universiteit in Nijmegen en verslavingszorginstelling IrisZorg willen onderzoek doen naar iboga´ne, een omstreden middel om af te kicken. Het zou voor het eerst zijn dat de hallucinerende plant wetenschappelijk wordt getest op mensen. Dat schrijft de Volkskrant.

Psychiater bij IrisZorg Toon van Oosteren schreef het onderzoeksplan samen met verslavingsarts Maarten Belgers. Circa 10 tot 15 drugsverslaafden zouden onder strikte medische begeleiding een iboga´nebehandeling ondergaan.

Iboga´ne kreeg afgelopen tijd bekendheid door natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen. Justitie vervolgt haar voor doodslag omdat een Zwitser die zij behandelde vorig jaar onder een truck kwam op de A2 nadat hij met iboga´ne was behandeld. Ook werd een vrouw met gezondheidsklachten opgenomen in een ziekenhuis nadat ze bij Glatt was geweest.

Iboga´ne kan sufheid veroorzaken en leiden tot een hartstilstand. Het middel is in Nederland niet verboden, in andere landen wel. Daardoor zouden veel buitenlanders naar ons land komen voor een behandeling.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -