Grootste kerstboom waarschijnlijk weer verlicht

IJSSELSTEIN - Het wordt steeds waarschijnlijker dat de lichtjes van 's werelds grootste kerstboom, in de zendmast in IJsselstein, dit jaar weer branden.
Met een nieuw stichtingsbestuur staat de toekomst van het bekende ijkpunt in de regio voorlopig een stuk steviger. Met meer mensen zal het makkelijker zijn om de benodigde 60.000 euro bij elkaar te krijgen via donateurs, aldus Ton Westland, initiatiefnemer van de verlichte zendmast.
Het lot van de megakerstboom was de afgelopen tijd onzeker; door brandschade in de Gerbandytoren kon de boom van 366,8 meter vorig jaar niet worden ontstoken. In januari 2011 werd de staaldraad waaraan de lampjes vastzitten gestolen.
Westland bedacht de kerstboom in 1990 samen met zijn broer. Ze kregen het in 1992 voor elkaar om de lampjes te ontsteken. Het predikaat 'grootste kerstboom ter wereld' dankt de mast aan een vermelding in het Guinness Book of Records in 1997. Volgens Westland geldt het record nog steeds.
Volgens Westland speler er op dit moment meer voor de kerstboom positieve ontwikkelingen. Hij verwacht daar op korte termijn mee naar buiten te kunnen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.