RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Meer incidenten bij Haarrijnseplas

1/1
UTRECHT - Er zijn tot nu toe negen meldingen geweest van diefstal, vechtpartijen en seksuele intimidatie bij de Haarrijnseplas in Leidsche Rijn. Vorig jaar waren dat er nog drie. Veel incidenten zijn toe te schrijven aan jongeren, veelal van Marokkaanse afkomst.

Het aantal meldingen is hoger dan vorig jaar, maar dat komt ook doordat mensen sneller aan de bel trekken. Ook is er waarschijnlijk een telefoondief actief geweest. Daar staat tegenover dat lang niet iedereen aangifte doet van een incident, merkte verslaggever Maarten Fussel.

De Haarrijnseplas neemt door de incidenten een uitzonderingspositie in. Op de Maarsseveense Plassen en het Henschotermeer komen dit soort incidenten nauwelijks voor.


GESPREK

Het terrein is van de gemeente Utrecht, maar wordt beheerd door Recreatieschap Midden-Nederland. Boven de 22 graden komen er toezichthouders van het recreatieschap, die voorkomen dat er honden loslopen, kinderen zonder zwembandjes zwemmen en mensen met glas op het strand zitten. Daarnaast spreken ze alle jongeren aan om zo incidenten te voorkomen.Ook de politie komt vaak langs.

Op dit moment is het overigens wat rustiger, zegt de toezichthouder tegen RTV Utrecht. Maar dat kan anders zijn als veel jongeren van vakantie terugkomen en de ramadan ten einde komt. Een oplossing kan zijn om entree te heffen, maar dat wil de gemeente Utrecht niet. Het college zegt dat het stadsstrand voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht