RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Te weinig bloemen voor corso Leersum

LEERSUM - Het Bloemencorso in Leersum komt ruim 100.000 bloemen tekort. Dat is gebleken vlak voordat de wagens moeten worden beplakt. Door het slechte weer staan veel velden onder water en daardoor zijn de bollen gaan rotten.

De bouwgroepen hebben voor het eerst sinds jaren een spoedberaad gehouden, omdat er een tekort aan de kleuren geel, oranje en wit is. Op de bijeenkomst is afgesproken dat iedere groep alle kleuren krijgt, maar wel veel minder.

De hoop is dat er onderling flink geruild wordt, zodat alle wagens goed beplakt kunnen worden in de gewenste kleuren. Ook is er een groep naar Duitsland afgereisd om daar alsnog de missende kleuren te plukken.

Toch zullen hier en daar wel gaten vallen, denken de bouwers. Door het warme weer krimpen de bloemen, maar er is dus niet voldoende voorraad om de bloemen dicht op elkaar te plakken. Vorig jaar was er ook de vrees dat er te weinig bloemen zouden zijn, maar toen was net op tijd een nieuwe voorraad beschikbaar.

Vandaag wordt de hele dag aan het versieren van de wagens gewerkt. Morgen en zondag wordt het 60e corso in Leersum verreden. Het bloemencorso Leersum een jaarlijks evenement dat door vrijwilligers uit Leersum wordt georganiseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -