RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KLPD en brandweer vieren verjaardag in Driebergen

1/1
DRIEBERGEN RIJSENBURG - De verkeerspolitie van het KLPD in Driebergen viert dit weekend feest. De snelwegpolitie bestaat 50 jaar en daarom wordt de oude Porsche 911 van de Rijkspolitie van stal gehaald.

De Porsche blijft voor veel mensen dé auto van de verkeerspolitie, ook al werd de wagen in de jaren negentig al wegbezuinigd. Niet alleen het wagenpark van het KLPD veranderde door de jaren heen, ook de taken verschoven. Was de verkeerspolitie er vroeger vooral om weggebruikers op te voeden, inmiddels jagen de agenten vooral op criminelen, zoals brandstofdieven en overvallers. Hardrijders zijn er namelijk veel minder dan vroeger.

De verkeerspolitie van het KLPD viert haar 50-jarig bestaan zaterdag in het centrum van Driebergen. Met verschillende auto's, waaronder ook een onopvallende surveillancewagen, staan ze in het dorp.

De verjaardag van het KLPD valt samen met het 80-jarig bestaan van de Driebergse brandweer. Ook zij vieren het door met bijzondere voertuigen naar het centrum te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -