Kritiek op vrachtroute Blindeweg Montfoort

MONTFOORT - De veiligheid van fietsers op de Blindeweg en Reijerscop in Montfoort en Harmelen is in het geding. Dat stelt de Woerdense lokale partij Inwonersbelangen.
De fractie maakt zich zorgen over de asfalttransporten die de komende twee jaar over die lokale wegen naar de voormalige stortplaats Mastwijk rijden. Dagelijks komen ze 18 keer langs, terwijl de wegen ook veel door scholieren worden gebruikt.
Ook al is eerder afgesproken dat het zware vrachtverkeer deze route zal gebruiken, toch is het onwenselijk, vindt Inwonersbelangen. De partij wil daarom dat Woerden, Montfoort en het asfaltbedrijf de plannen voor het transport herzien.
Inwonersbelangen doet ook een suggestie voor een alternatieve route. Volgens de partij is het veiliger om het vrachtverkeer via aflsag De Meern van de A12 over de provinciale weg N228 te leiden. Dan moet er wel een tijdelijke brug over de Hollandse IJssel worden aangelegd.
Het vele asfalt wordt naar de voormalige stort vervoerd, omdat de huidige afdeklaag niet goed is. De vrachtwagens brengen de nieuwe afdeklaag naar Mastwijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.