Nieuw teken van leven van ontvoerde Sjaak Rijke

WOERDEN - Sjaak Rijke uit Woerden is in levende lijve gezien op videobeelden uit Mali. De Woerdenaar werd in november ontvoerd, samen met een Zweed en een Zuid-Afrikaan met een Brits paspoort. In een nieuwe video die tv-zender Al Jazeera heeft uitgezonden zijn de drie in goede gezondheid te zien.
Volgens Al Jazeera dringen de gegijzelden bij hun regeringen aan op hulp bij hun vrijlating. Ze hadden baarden, droegen traditionele gewaden en hun hoofden waren bedekt door tulbanden. Ze werden getoond zittend op tapijten in een woestijnachtige omgeving, omringd door gewapende mannen.
De terreurbeweging al-Qaeda in de Islamitische Maghreb gijzelen de drie mannen sinds hun ontvoering in de stad Timboektoe op 25 november vorig jaar. De vriendin van Rijke wist aan de ontvoerders te ontsnappen, maar een Duitser in hun gezelschap moest zijn verzet met de dood bekopen.
Al-Jazeera zei in een verklaring een "exclusief interview" te hebben gevoerd met de gijzelaars. Die gaven een gedetailleerd verslag van hun ontvoering en drongen er bij hun regeringen op aan om snel effectieve onderhandelingen te starten met de ontvoerders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.