Handtekeningen voor intercity's Driebergen-Zeist

DRIEBERGEN RIJSENBURG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil dat er intercity's blijven stoppen op station Driebergen-Zeist. Daarom wordt er woensdagochtend actie gevoerd op het station.
Half maart maakte verkeersminister Schultz van Haegen bekend dat intercity's Driebergen-Zeist vanaf 2019 waarschijnlijk niet meer aandoen. Een tegenvaller voor de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug, die intensief hadden gestreden voor het behoud van de intercitystatus. Ze wilden voorkomen dat reizigers moeten overstappen in Utrecht of Ede.
De gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt dat de intercity''s er moeten blijven stoppen, omdat het past bij alle duurzame ontwikkelingen op het station en in de omgeving. Zo krijgt het station een dak van zonnepanelen en wordt het energieneutraal.
Reizigersorganisaties en de gemeente Utrechtse Heuvelrug zamelden de afgelopen tijd 4.000 handtekeningen in. Woensdagochtend overhandigt wethouder Homan die op station Driebergen-Zeist aan Tweede Kamerlid René Leegte (VVD). De Amersfoortse politcus heeft toegzegd de boodschap vervolgens onder de aandacht van de Tweede Kamer te brengen.
De actie op station Driebergen-Zeist duurt van 6:50 tot 8:30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.