RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Naafs teleurgesteld in besluit Hillen

DOORN -

Burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug reageert teleurgesteld op het definitieve vertrek van de mariniers van Doorn naar Vlissingen.

Demissionair minister Hillen van Defensie liet vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de nieuwe Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne medio 2017 wordt geopend.

Volgens Defensie is de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn verouderd en te klein. Een renovatie zou veel duurder zijn dan nieuwbouw in Vlissingen. De verhuizing gaat tussen de 100 en 200 miljoen euro kosten.

In de kazerne in Doorn werken op dit moment bijna 2000 mensen. Naafs heeft zich altijd verzet tegen de verhuizing, maar had deze beslissing wel verwacht. Hij wil nu zijn pijlen richten op de Tweede Kamer om het besluit alsnog te laten terugdraaien. Naafs kan daarbij naar eigen zeggen de steun verwachten van de meerderheid van het burgerpersoneel. Die zouden ook tegen een verhuizing naar Zeeland zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -