Wraking rechters zaak Nouafel afgewezen

UTRECHT - De rechtszaak over de dood van peuter Nouafel gaat woensdag gewoon door. De advocaat van de hoofdverdachte Younass A. had de rechters op de eerste zittingsdag gewraakt, omdat een belangrijke getuige niet openbaar mag worden gehoord. De wrakingskamer ziet daarvoor echter geen grond.
De getuige is anoniem opgevoerd door het Openbaar Ministerie, maar de identiteit kan vanwege de veiligheid niet openbaar worden gemaakt, zegt de rechter. De advocaat had de getuige graag zelf willen verhoren en nu dat niet mag, vindt hij dat de rechters partijdig zijn. De wrakingskamer is het dus niet met hem eens.
De zaak over de tragische dood van de driejarige Nouafel begon vanmorgen rommelig. Op de publieke tribune bleef het lange tijd het rumoerig en er werd gehuild door de aanwezigen. Later kalmeerden de aanwezigen en werd het rustig in de zaal.

MEINEED

Eén getuige vertelde dat hoofdverdachte Younass A, zowel Nouafel als zijn moeder mishandeld zou hebben. De moeder van het slachtoffertje is medeverdachte in de zaak.
De advocaat van Younass A. wil dat deze getuige wordt aangeklaagd voor meineed, omdat ze tegenstrijdige verklaringen zou hebben afgelegd. De rechtbank wees dat verzoek af.
Eerder zei een expert dat de driejarige Utrechtse peuter Nouafel is overleden door een buikvliesontsteking. Er zouden sterke aanwijzingen zijn dat het jongetje hard in zijn buik is gestompt of getrapt, waardoor een darm lek raakte. Dat leidde uiteindelijk tot de dodelijke ontsteking.
Voor de zitting zijn meerdere dagen uitgetrokken. De planning is dat vandaag de getuigen werden gehoord, woensdag alle feiten op een rijtje worden gezet en donderdag wil justitie met eis komen.

Verslagggever Peter Knieriem volgt de rechtszaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.