Moeder en ex-vriend ontkennen mishandelen Nouafel

UTRECHT - De moeder van de omgekomen driejarige Nouafel uit Utrecht en haar ex-vriend Younass A. hebben gezegd dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de fatale wonden van de jongen. Zowel de moeder als haar ex-vriend verklaarden dat ze door de ander zijn mishandeld. Dat bleek tijdens de tweede zittingsdag van de rechtszaak over Nouafel.
Het jongetje uit het Verdomhoekje overleed vorig jaar maart in het ziekenhuis. Een arts verklaarde tijdens de rechtszaak dat de wonden van Nouafel zeer waarschijnlijk door mishandeling zijn veroorzaakt. Eén van de oma's liep huilend weg toen levensgrote foto's met daarop de wonden werden getoond.
Het OM legt moord ten laste aan Younass A. Zijn moeder is medeplichtigheid ten laste gelegd. Morgen komt het OM met de strafeis. De officier van justitie heeft al wel gezegd dat als de rechter moord niet bewezen acht, Younass A. voor doodslag de cel in zou moeten.
Dinsdag werden getuigen in de zaak gehoord. De voortgang van de rechtszaak kwam in gevaar, nadat advocaat Ralph Takens de rechters had gewraakt. Hij vindt de rechters partijdig omdat het OM wel een anonieme getuige mocht horen, maar hij niet. De wrakingskamer van de rechtbank gaf hem geen gelijk, zodat de zaak vanmorgen zoals gepland verder kon gaan.

U Vandaag over rechtszaak over peuter Nouafel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.