RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Asbestaffaire kost Mitros nu al 5 miljoen

UTRECHT -

De asbestkwestie in Kanaleneiland heeft woningcorporatie Mitros nu al zo'n 5 miljoen euro gekost. Op dit moment lopen de kosten nog dagelijks op, omdat de komende weken 48 woningen aan de Stanleylaan moeten worden schoongemaakt.

In juli werden in de Utrechtse wijk tientallen woningen ontruimd vanwege de vondst van asbest. Veel bewoners verbleven op kosten van Mitros in een andere woning. Voor de ontruimde flats hoefden ze niet te betalen. Verder hebben onderzoek, de schoonmaak en de beveiliging van de betreffende woningen veel geld gekost.

Of Mitros de rekening alleen moet betalen is nog de vraag. Juristen van de woningcorporatie buigen zich daarover. Ook loopt er een door de gemeente Utrecht ingesteld onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond de asbestaffaire. De resultaten daarvan worden begin december gepresenteerd.

Wanneer de bewoners van de laatste flat naar huis kunnen is nog niet duidelijk. Mitros hoopt op op 17 september meer te kunnen vertellen over hun terugkeer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -