PvdA en VVD winnaars RTV Utrecht kiezersonderzoek

PROVINCIE UTRECHT - De PvdA en de VVD zijn onder Utrechters de populairste partijen bij de Tweede Kamerverkiezingen morgen, terwijl de PVV en CDA juist erg veel stemmers verliezen ten opzichte van de vorige verkiezingen. Dat is de uitkomst van het kiezersonderzoek dat RTV Utrecht hield onder meer dan 1000 Utrechters.
Met 16 procent van de stemmen is de PvdA het populairst onder de mensen die reageerden op het onderzoek met vlak daarachter de VVD met 15 procent van de stemmen. De SP kreeg 12 procent van de stemmen. Opvallend is ook het grote aantal kiezers dat nog niet weet waarop ze gaan stemmen: zo'n 22 procent.
Grootste verliezers zijn het CDA en de PVV. De christendemocraten veroverden in 2010 nog 11 procent van het aantal stemmen maar moeten het volgens het onderzoek van RTV Utrecht nu doen met 5 procent. De partij van Geert Wilders wordt bijna gehalveerd en zakt van 17 procent naar 9 procent.
Verder springt de populariteit van 50PLUS in het oog. De ouderenpartij is de favoriet van 4 procent van de mensen. Dat zou betekenen dat volgens het RTV Utrecht onderzoek 50PLUS-lijsttrekker Henk Krol samen met vijf collega's in de kamer zou eindigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.