Cel- en werkstraffen geëist tegen Utrecht-hooligans

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep werk- en celstraffen geëist vanwege de rellen rond FC Utrecht-FC Twente. De themazitting diende voor het Gerechtshof in Arnhem.
Tegen vier verdachten die worden vervolgd voor geweld ín het stadion, werden werkstraffen tot 120 uur geëist. Twee verdachten die buiten het stadion stenen naar de politie zouden hebben gegooid, moeten als het aan het OM ligt tot 8 maanden de cel in. Een man die zowel binnen als buiten het stadion gewelddadig was, hoorde 200 uur werkstraf eisen.
De ongeregeldheden in de Galgenwaard braken uit op 4 december 2011, nadat er vanuit het vak met Twente-supporters vuurwerk in het familievak van FC Utrecht werd gegooid. Utrecht-supporters wilden bij de Tukkers te komen en probeerden een hek te forceren. Stewards kwamen daardoor in de verdrukking. De ongeregeldheden verplaatsten zich later van het stadion naar de openbare weg. Daar werden agenten bekogeld met vuurwerk, fietsen en stenen. Meerdere politiemensen raakten gewond.
De uitspraak is op 25 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.