Esther Vergeer eerste ereburger van Woerden

WOERDEN - Rolstoeltennisster Esther Vergeer is de allereerste ereburger van de stad Woerden. Tijdens haar huldiging vrijdagavond kreeg de paralympische kampioene een bijpassende oorkonde uitgereikt door waarnemend burgemeester Waaijer. Op het Kerkplein werd ook paralympisch rolstoeltennisster Jiske Griffioen gehuldigd.
Esther Vergeer is al jaren toonaangevend in het rolstoeltennis. In Londen haalde ze twee gouden medailles op de Paralympische Spelen. Volgens Waaijer is ze een voorbeeld voor anderen en is ze uitgegroeid tot een icoon.
Omdat het ereburgerschap nieuw is, moet er nog een penning worden geslagen. Die krijgt Vergeer later. De gemeenteraad zal zich binnenkort buigen over de precieze criteria waaraan een Woerdenaar moet voldoen om ereburger te worden.

GRIFFIOEN

Behalve Vergeer werd ook Jiske Griffioen in het zonnetje gezet. Zij won op de Paralympische Spelen brons voor het enkeltennis en voor dubbel zilver.
Olympisch wielrenster Ellen van Dijk was ook uitgenodigd om gehuldigd te worden, maar zij is afgereisd naar Limburg, waar dit weekend het WK wordt verreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.