Regionale Kamerleden nemen afscheid

PROVINCIE UTRECHT - Zeven regionale politici hebben woensdag afscheid genomen van politiek Den Haag. De Tweede Kamerverkiezingen van vorige week hebben gezorgd voor een politieke aardverschuiving en een aantal Kamerleden keert daarom niet terug. Ze hebben een lintje gekregen.
Zo nemen de Utrechtse Kamerleden Linda Voortman en Arjan El Fassad gedwongen afscheid, omdat hun partij GroenLinks de verkiezingen fors verloor. Ook PVV'er Leon de Jong uit Maarssen en zijn Utrechtse partijgenoot Ivo van den Besselaar keren door een verkiezingsnederlaag niet terug in Den Haag.
Sommige politici kondigden eerder al aan niet terug te willen keren na de verkiezingen. Kathleen Ferrier uit Leusden is daar één van. De CDA-politica heeft tien jaar in de Kamer gezeten. Ze werd vooral bekend doordat ze samen met haar partijgenoot Ad Koppejan tegen de samenwerking met de PVV was.
Ook haar Houtense collega Mirjam Sterk zegt de Tweede Kamer vaarwel. PvdA-Kamerlid Eeke van der Veen uit Nieuwegein besloot ook al eerder om niet terug te keren in Den Haag.
Donderdag wordt de nieuwe Tweede Kamer beëdigd. In totaal zullen er dan elf regionale politici zitting nemen in één van de 150 blauwe zetels:
- Edith Schippers (48), Baarn - VVD
- René Leegte (44), Amersfoort - VVD
- Loes Ypma (32), Woerden - PvdA
- Paulus Jansen (58), Utrech - SP
- Hanke Bruins Slot (34), Utrecht - CDA
- Kees Verhoeven (36), Amersfoort - D66
- Pia Dijkstra (57), Utrecht - D66
- Gert-Jan Segers (43), Hoogland - CU
- Carla Dik-Faber (41), Veenendaal - CU
- Roelof Bisschop (55), Veenendaal - SGP
- Marianne Thieme (40), Maarssen - PvdD

Kathleen Ferrier (CDA) kijkt tevreden terug op de afgelopen tien jaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.