Provincie Utrecht viert Burendag

PROVINCIE UTRECHT - In honderden straten in Midden-Nederland is het vandaag Burendag. Regiogenoten organiseren daarom onder meer buurtbarbecues, straatfeesten en kinderactiviteiten.
De activiteiten worden door de buurten zelf georganiseerd. De festiviteiten moeten de buurt opleuken en bewoners met elkaar in contact brengen. Vorig jaar deden in heel Nederland ruim één miljoen mensen mee.
De Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts.
De organisaties ondersteunen de activiteiten met geld. Ook buurtfeesten die op vrijdag 21 en zondag 23 september gepland staan, hebben subsidie gekregen. Alle activiteiten van dit weekend zijn terug te vinden op www.burendag.nl, maar RTV Utrecht zet er een aantal op een rijtje:

UTRECHT

Alleen in de stad Utrecht staan zaterdag al meer dan honderdvijftig activiteiten op de planning. Zo gaan de bewoners van de Van Everdingenlaan samen bloemen planten om elkaar beter te leren kennen. In de Bollenhofsestraat is een buurtbarbecue en bewoners van de Bernard de Waalstraat gaan samen taarten bakken. Aan het IJsselsteinse Goudesteijn gaan buren samen herinneringen ophalen.

EEMLAND

Ook in de Keistad staat er zaterdag heel wat op stapel. Zo gaan bewoners van de Amersfoortse Arnhemseweg een gezamenlijke tuin opknappen en is er in de Kraanvogelstraat een rommelmarkt. In Leusden pakken inwoners gezamenlijk een speelplaats aan de Bruggeschans aan. In de Paulus Potterstraat in Bunschoten leren buren elkaar beter kennen door sportief de strijd met elkaar aan te gaan.

GROENE HART

In Woerden knappen de buren van de Leliestraat de tuin rondom de speeltuin op. Voor de buurtkinderen van het Lopikse Duikerpad staan er ook festiviteiten op het programma. In de Jacob Krüsestraat in Abcoude gaan belangstellenden samen paëlla eten. De bewoners van de Montfoortse Onder de Boompjes gaan samen een dakterras opknappen.

ZUID-OOST

In de Veenendaalse Kerkewijk gaan bewoners met een fysieke beperking samen winkelen. Buren van de Sportparklaan in Renswoude houden een gezamenlijke fietstocht en de buurt rondom de Overbergse Ossenberg viert ook samen een feestje. Tot slot leggen de bewoners van de Bernhardlaan in Langbroek samen een trapveldje aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.