Cel en tbs voor Vleutense moedermoord

VLEUTEN - Karim B., die november vorig jaar zijn moeder doodstak in Vleuten, is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs.
De 26-jarige Vleutenaar had tijdens het incident een psychose en was sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Daarom is de celstraf lager dan de eis van vijf jaar van justitie.
De rechtbank acht B. schuldig aan doodslag en heeft er bij de strafmaat rekening meegehouden dat de man zelf ook een weg zal moeten vinden in het omgaan met de gevolgen van zijn daad.

TBS

Wel vindt de rechtbank het belangrijk dat de tbs-behandeling van de man snel begint. Die behandeling houdt onder meer in dat de Vleutenaar in een forensisch psychiatrische inrichting moet verblijven, verplicht is om medicatie in te nemen en geen alcohol of drugs mag gebruiken.

DUIVEL

De vader heeft verklaard dat zijn zoon zei dat zijn moeder 'vol met de duivel' zat. Vlak daarna stak hij haar met een mes in de woning aan de Koetsierlaan.
B, die al langer met psychoses kampte, vluchtte na zijn daad richting een nabijgelegen station waar agenten hem na het lossen van een waarschuwingsschot konden overmeesteren.

BUURT

De moedermoord bracht vorig jaar een schok teweeg in de buurt. Omwonenden was niets bekend over problemen binnen het Marokkaanse gezin. Wel was het op de dag van de moord de hele dag onrustig in het huis. 's Ochtends was er veel geschreeuw en ruzie in het huis en 's avonds laaide dat weer op.
De familie zelf is na het drama verhuisd.

Politie in de straat na moedermoord Vleuten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.