Moeder en ex niet schuldig aan dood peuter Nouafel

UTRECHT - Voor de dood van de Utrechtse peuter Nouafel worden zijn moeder en haar ex-vriend vrijgesproken. De rechter oordeelde donderdagmorgen dat het onduidelijk is wie de 3-jarige jongen zo mishandelde, dat hij er aan overleed.
De mishandeling van Nouafel is op zichzelf wel reden om de verdachten te straffen, zegt verslaggever Peter Knieriem, die de zaak in de rechtszaal volgt. Beiden krijgen zes maanden gevangenis, maar omdat het voorarrest daarvan afgetrokken wordt, komen ze direct vrij.

EMOTIONEEL

In de rechtszaal werd emotioneel gereageerd op de uitspraak van de rechter. Justitie had tegen de ex-vriend acht jaar geëist en de moeder hing twee en een half jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, boven het hoofd. De ex en zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig.
Nouafel overleed in maart 2011 aan een ontsteking in zijn buik. Volgens medici was de aandoening een gevolg van mishandeling in de week ervoor.
De rechter gaf donderdagmorgen echter aan dat de getuigenverklaringen niet betrouwbaar zijn en dat uit forensisch onderzoek ook niet kan worden geconcludeerd wie er precies schuld heeft aan de dood van Nouafel. In theorie zou ook een derde persoon die indertijd in huis was verantwoordelijk kunnen zijn voor het fatale geweld.

UITERMATE ONBEVREDIGEND

De vraag wie verantwoordelijk is of zijn voor de dood van het jongetje blijft daarmee onbeantwoord en de dader of daders worden niet bestraft. De rechtbank spreekt daarom van een "uitermate onbevredigende uitkomst", maar het risico dat er mogelijk een onschuldige zou worden veroordeeld is volgens de rechter te groot.
Het Openbaar Ministerie beraadt zich nog op een eventueel hoger beroep.

Ongeloof over uitspraak in zaak Nouafel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.