Scootertaxi's moeten Utrecht gaan veroveren

UTRECHT - Utrecht is een van de grote steden waar binnen enkele maanden de zogeheten Hopper moet gaan rijden. Dat zijn elektrische scooters waarbij de passagier achterop plaatsneemt. Er is geen helm nodig.
De taxiscooter is een initiatief van de NS, het Rijk en aangesloten gemeenten. In Amsterdam gaan de Hoppers vanaf maandag rijden, van 8 tot 20 uur. Met een app voor de smartphone is te zien waar de scooters rijden en kunnen ze ook besteld worden.
Studenten en werklozen zijn de bestuurders. Ze zijn gecertificeerd en hebben allemaal een praktijktraining achter de rug, evenals theorielessen en een sociale vaardigheidstraining. Klanten hoeven niet bang te zijn dat de accu leeg raakt. Iedere vier uur rijden de chauffeurs naar de garage voor een oplaadbeurt.
De speciaal voor Hopper ontwikkelde scooters zijn aan de achterkant voorzien van twee tabletcomputers die advertenties tonen. De Hoppers zijn vanaf maandag actief in Amsterdam, daarna zijn Rotterdam, Utrecht en Den Haag aan de beurt en vervoglens zullen de scooters in 35 middelgrote gemeenten gaan rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.